Intellicig - sistemul de cromatografie Agilent 1100 HPLCIntellicig, liderul mondial in domeniul tigarilor electronice si producator al lichidelor ECOpure, a reusit din nou sa stabileasca un nivel de referinta pentru aceasta industrie, prin introducerea Certificatelor de Analiza pentru fiecare lot de lichide ECOpure produse in laboratorul cu facilitati de cercetare si dezvoltare pe care compania il ocupa in cadrul UMIC, la Universitatea din Manchester.

Astfel, suntem incantati sa va informam ca Intellicig a introdus un nou program de testare a loturilor de lichide ECOpure. In urma investitiilor substantiale in echipamentul de ultima generatie pentru Cromatografia de Inalta Performanta a Lichidelor, Intellicig testeaza acum pe cont propriu continutul de nicotina, substantele aferente, densitatea si pH-ul tuturor loturilor de lichide ECOpure. Pe ambalaj se poate vedea acum logo-ul HPLC, care reflecta aceasta imbunatatire a controlului de calitate. Intellicig utilizeaza metode de testare acceptate de farmacopeea europeana, asigurand rezultate la cele mai inalte standarde.

Testul de detectare a compusilor din lichid se efectueaza cu ajutorul sistemului HPLC Agilent 1100, care permite bazei globale de clienti Intellicig sa fie absolut siguri de standardele de puritate si de calitate a lichidelor ECOpure. Un exemplu de certificat realizat cu ajutorul acestei tehnologii se poate vedea aici: Certificat de analiza e-lichid ECOpure lot 060611DY01.

Rezultatele testelor sunt publicate intr-un certificat de analiza sau, pe scurt, CdA. Intellcig a inceput distribuirea relevanta a acestor certificate pentru comenzile de peste 20 de sticle (10ml si 30ml), precum si pentru comenzile din zona de retail care totalizeaza o greutate de cel putin 600 ml sau recipiente de 5L. De asemenea, datorita multimii de probe acumulate in cei peste doi ani de productie, Intellicig va putea sa emita CdA-uri inclusiv pentru loturile produse anterior.

Cei de la Intellicig sunt de parere ca de pe urma CdA vor beneficia foarte mult cei care, in prezent, sunt in negocieri cu companiile farmaceutice si cu Ministerele Sanatatii, aceasta fiind o dovada ferma a calitatii lichidelor si rezervelor ECOpure. Compania Intellicig considera ca acesta ar trebui sa fie standardul industriei din punctul de vedere al Controlului Calitatii.

Intellicig a investit masiv in dezvoltarea unei metode de testare demna de standardele Good Manufacturing. Metoda de testare care verifica impuritatile din lichid se bazeaza pe valoarea monograficului Farmacopeei Europene pentru analiza nicotinei.

David Lawson, directorul Departamentului de Reglementare al companieni Intellicig, a comentat: "Investitiile noastre semnificative in sistemul HPLC demonstreaza clar dorinta noastra de a stabili in mod constant standarde pe care altii sa le urmeze. Noi credem ca suntem singurul producator de e-lichide capabil sa ofere produse la acest nivel de calitate. De asemenea, ambalajul ECOpure va reflecta acest standard de excelenta datorita prezentei stampilei HPLC."

Compania Intellicig este interesata in mod constant de imbunatatirea calitatii lichidelor ECOpure, si in acest sens si-au programat o serie de imbunatatiri pe parcursul anului viitor. Aceasta ultima realizare face parte dintr-un proiect care urmeaza sa fie derulat de catre echipa de Cercetare si Dezvoltare a companiei in urmatoarele luni.

Speram ca eforturile lor continue vor stabili standardele industriei si pe viitor.