Ecopure fabricat in Marea Britanie

Istoria e-lichidului ECOpure - demonstrabil diferit

ECOpure, produsul pe baza de nicotina brevetat, proiectat si fabricat de catre Intellicig, a fost conceput din necesitate in octombrie 2008.

Compania Intellicig a dorit sa produca un e-lichid cu un numar cat mai mic de ingrediente, cu o calitate asupra careia sa poata sa garanteze  in fata numarului tot mai mare de clienti. Aceeasi situatie a fost valabila si in cazul rezervelor furnizate de producatorii generici din Orientul Indepartat, ale caror ingrediente nu puteau fi garantate, privand astfel clientii de o alegere in cunostinta de cauza asupra a ceea ce urmau sa inhaleze.

De asemenea, pentru ca tigarile electronice sa devina un produs acceptat de publicul larg, Intellicig a considerat ca procesul de  fabricatie a e-lichidelor si a rezervelor trebuie sa fie transparent in privinta materiilor prime folosite, acestea sa provina din surse demonstrabile si sa poata fi urmarite in lantul tehnologic pana la nivelul ingredientelor de baza.

Mai mult decat atat, Intellicig a considerat ca producatorii de e-lichid ar trebui sa atribuie numere de lot si sa dezvolte niste metode de testare a acestora, general acceptate.

IntellicigIn urma efectuarii unor cercetari, s-a dovedit ca nu exista niciun astfel de lichid disponibil pe piata si astfel s-a nascut ECOpure, devenind cel mai pur e-lichid din lume, fiind acceptat ca lider mondial.

Intellicig a stabilit ca cel mai bun punct de plecare era apa deionizata, al carei nivel de puritate putea fi incontestabil dovedit. Apa este unul dintre ingredientele principale care compun e-lichidul ECOpure Regular.

Glicerina vegetala (VG) a fost aleasa ca purtator, inlocuind astfel mai des intalnitul propylen glycol (PG), deoarece s-a constatat ca unii utilizatori dezvoltau reactii alergice la PG. VG este un produs vegetal natural folosit in multe produse alimentare si este considerat a fi foarte sigur. Inainte de a alege un produs VG adecvat au fost efectuate cercetari intensive impreuna cu importante companii din sectorul alimentar, cat si cu furnizori de ingrediente alimentare.

Componenta-cheie a e-lichidului este nicotina. Urmand acelasi standard si avand ca scop aceeasi puritate, Intellicig a ales sa utilizeze doar nicotina care respecta reglementarile farmacopeei europene de la producatorii care, la randul lor, respectau cele mai inalte standarde de licentiere si coerenta. Intellicig foloseste nicotina cu o puritate de 99,8%, adica aceeasi nicotina folosita in majoritatea produselor pentru terapia de substitutie a nicotinei.

Studiile initiale facute pe ECOpure Beta s-au axat pe amestecarea ingredientelor alese intr-un mod care sa asigure lipsa degradarii nicotinei, intrucat este general acceptat faptul ca odata cu cresterea continutului de nicotina creste si potentialul de degradare a acesteia.

In urma unei perioade de cercetari structurate si de dezvoltare care a inclus testarea continua pe aspectul degradarii, dar, de asemenea, cu accent pe vascozitate, stabilitate si stabilitatea in diferite conditii de depozitare, compania Intellicig a reusit sa lanseze principalul e-lichid, adica ECOpure Regular, care este disponibil in 5 concentratii de nicotina, de la foarte mare pana la zero, respectiv de la 25mg/ml la 0mg/ml de nicotina.

De asemenea, Intellicig a dorit sa ofere ECOpure cu aroma de mentol, dar folosind cristale in locul unei arome sintetice, astfel incat compania a inceput dezvoltarea unei modalitati proprii de utilizare a cristalelor de mentol.

ECOpure Regular si Menthol au fost lansate in aprilie 2009 si, cum era de asteptat, evenimentul a avut un real success, compania primind un feedback favorabil din partea utilizatorilor care, in mod clar, isi doreau sa cumpere doar produse de o calitate superioara.

Urmatorul pas in evolutia ECOpure a fost dezvoltarea rezervei (aceasta fiind compusa din mustiuc, o capsula interna si o matrice din spuma), responsabila cu dozarea de e-lichid pentru vaporizare. Proiectarea initiala a fost efectuata de departamentului CAD al companiei Intellicig, datorita caruia o serie de modele solide au fost fabricate pentru testare.

Acest lucru s-a dovedit a fi o sarcina importanta, cu multe variante proiectate si abandonate, inainte ca cele trei unitati  sa fie combinate in cele din urma la un nivel de calitate adecvat unei productii in serie.

O investitie semnificativa a fost facuta pentru comisionarea unei companii din Marea Britanie, specializata in productia de recipiente alimentare, pentru constructia utilajelor necesare pentru fabricarea rezervelor.

In afara de comisionarea acestei fabrici, Intellicig a devenit prima companie producatoare de tigari electronice care a utilizat tehnologia roboticii pentru a umple fiecare rezerva in parte, pana in acest punct norma industriei fiind umplerea de mana cu ajutorul seringilor, ceea ce ducea la diferite niveluri de umplere, ridicand astfel evidente semne de intrebare in legatura cu standardele de igiena.

UMICIn noiembrie 2009, Intellicig a devenit rezident in UMIC din cadrul Universitatii din Manchester, unde compania detine un laborator cu facilitati de cercetare si dezvoltare. UMIC este o unitate de cercetari biostiintifice de talie mondiala, care permite companiei Intellicig sa continue sa produca lichidele ECOpure si cartusele reincarcabile intr-un mediu septic.

In urma proiectarii interne realizate de echipa de cercetare si dezvoltare a companiei Intellicig, la sfarsitul anului 2010 au fost facute o serie de investitii suplimentare  pentru a construi utilaje care sa sigileze fiecare cartus in parte cu scopul de a asigura calitatea, continuand astfel eforturile pentru reducerea degradarii nicotinei.

Toate lichidele ECOpure sunt supuse Controlului de Calitate care verifica puritatea si calitatea, fiecare cartus primind un numar de lot, de la materia prima folosita pana la produsul finit.

Planurile de viitor includ ambalaje noi, de tip blister pentru lichidele si cartusele ECOpure, care vor continua sa respecte standardele de securitate ChiP si sa stabileasca inca un criteriu de referinta, mai inalt, in industria de profil.

ECOpure este acum disponibil in 24 de tari din lume si continua sa fie in topul preferintelor utilizatorilor de tigari electronice.