Cercetare si dezvoltare - tigara electronica

Produse Intellicig

Cercetare si dezvoltare

Intellicig crede in stabilirea unor standarde ale industriei demne de urmat.

Compania Intellicig este dedicata unui program continuu, bine definit, de imbunatatire si dezvoltare a gamei sale de tigari electronice si e-lichid. Excelenta la nivelul dezvoltarii si cercetarii definind nucleul acestei strategii.

Laboratoarele Intellicig de cercetare si productie sunt situate intr-un edificiu biostiintific de clasa mondiala in inima bio-comunitatii din Manchester.

Edificiul biostiintific din Manchester

Edificiul din Manchester cuprinde atat Departamentul de Cercetare si Dezvoltare (ce acopera aspectele stiintifice si tehnologice) cat si echipele de productie a lichidului si rezervelor ECOpure.

Pe tot parcursul procesului de fabricatie, se fac teste riguroase pentru controlul calitatii si verificari pentru mentinerea celor mai inalte standarde de calitate. Clientii Intellicig pot fi siguri de calitatea e-lichidelor ECOpure. Acestea sunt produse intr-un mediu steril de grad 8 certificat ISO, din materii prime avand calitatea specificata in Pharmacopoeia Europeana, fabricate in Marea Britanie la standard de calitate cGMP – aceste standarde depasesc cu mult nivelul minim de calitate impus de standardele comerciale din Marea Britanie.

Cercetarile interne au indicat ca sigiliile din silicon utilizate initial nu protejau suficient e-lichidul din interiorul rezervelor reincarcabile, astfel incat sa opreasca degradarea acestuia. Drept urmare Intellicig a dezvoltat un sistem semi-automat pentru a asigura sigilarea ermetica si etansa a rezervelor cu folie. De asemenea, Intellicig a dezvoltat un sistem robotizat pentru umplerea rezervelor – o imbunatatire majora fata de umplerea manuala.

Rezultatele investigatiilor facute asupra formarii vaporilor, stabilitatii si a termenului de valabilitate al produselor au fost evaluate si au fost concentrate in numeroase studii pentru a determina efectele diverselor tehnici de fabricatie asupra stabilitatii e-lichidului ECOpure.

Din lista de teste efectuate pentru a asigura siguranta si calitatea produselor se pot enumera: Rezonanta Magnetica Nucleara (NMR); Cromatografia Gazelor in Masa Spectroscopica (GCMS), Cromatografia Lichidelor in Masa Spectroscopica (LCMS) si Cromatografia Lichidelor de Inalta Performanta (HPLC).

Un progres semnificativ in cercetarile intreprinse de Intellicig au fost studiile realizate pentru a evalua nivelul de nicotina din plasma sangvina, ca urmare a folosirii tigarilor electronice Intellicig. Aceste studii au fost esentiale in determinarea sigurantei folosirii produselor Intellicig.

Recent, Intellicig a solicitat testarea tigarii de unica folosinta Intellicig - singura tigara de unica folosinta ce contine e-lichid ECOpure - de catre un laborator independent pentru a confirma ca aceasta nu contine ingrediente daunatoare cum ar fi nitrosamine specifice tutunului (TNSAs).

Productia de e-lichid ECOpure

Intellicig a reusit sa duca la bun sfarsit o serie de puncte de referinta in productia si fabricarea de e-lichid ECOpure, printre care si utilizarea de nicotina si glycerol la nivelul de calitate specificat de Pharmacopoeia Europeana. Astfel, Intellicig ofera clientilor siguranta ca e-lichidul ECOpure contine doar materii prime de cea mai buna calitate. Parte din procesul de productie a e-lichidul ECOpure are loc intr-o atmosfera protejata pentru a preveni degradarea nicotinei. Intellicig este primul producator de rezerve reincarcabile pentru tigara electronica din Marea Britanie.

Intreaga productie de e-lichide si rezerve pentru tigara electronica este testata in timpul procesului de fabricatie si din nou inainte de a parasi zona de productie pentru expediere. Instaland echipamentul necesar pentru cromatografia lichidelor de inalta performanta, Intellicig poate elibera certificate de analiza pentru fiecare lot de e-lichid produs.

Programul de cercetare si dezvoltare urmat de Intellicig continua sa impuna standarde in industria e-lichidului si a tigarilor electronice.